NETTBUTIKK
                            Barytons bøker signert av forfatteren

De Tre Lykter - "En perle av noen bøker"

Baryton Bokforlag har til nå utgitt tre bøker av Petrus Jensen, alle i detektivserien De Tre Lykter. Dette er spennende og velskrevne bøker for jenter og gutter fra 9 til 14 år (kjernealder 10 - 13).  To av bøkene har blitt anmeldt med terningkast 5!  Nå er fjerde bok under planlegging ...

Lenger ned finner du mer om De Tre Lykter-serien og hva lesere synes om den.

Klikk på bøkene under for å lese om én og én, prøvelese dem, se baksidene og kjøpe dem, evt. signert av forfatteren.

Bøkene kan også kjøpes i bokhandel eller lånes på bibliotek.

Illustrasjonene til de fengende omslagene er tegnet av Asbjørn Tønnesen, som har både Kaptein Sabeltann og NRK Supers Julekongen på samvittigheten, foruten gjennomillustrerte utgaver av H. C. Andersens og Asbjørnsen og Moes eventyr.

"De Tre Lykter er utrolig mye bedre enn de lette masseproduserte krimbøkene fra USA jeg leste i min ungdom (...)"
Halden Arbeiderblads anmelder om De mystiske tøydukkene

De Tre Lykter - en spennende krimserie for jenter og gutter fra 9 til 100 år (i hvert fall 14)

Detektivserien om Lissi, Luta og Fyrstikken er full av dramatikk og spenning. Samtidig er den krydret med humor og forelskelse, kløkt og mot og glimt av det overnaturlige midt i hverdagsrealismen - i et sjarmerende norsk-svensk grensemiljø på sveivetelefonens tid.

"Utrolig spennende!
Visste ikke at krim var så spennende!"

Adrian, 10 ½ år, Halden

Hovedpersonene - ei jente og to gutter - kalles altså Lissi, Luta og Fyrstikken.  Bøkene får svært gode tilbakemeldinger fra både unge og voksne lesere, samt fra uavhengige litteraturkonsulenter.  Og skoleklasser har brukt dem til høytlesing.

Selv om forfatteren har latt seg inspirere av grensetraktene utenfor hjembyen Halden, har serien vist seg å fungere like godt over hele landet.

Bildet er tatt på Bokerød ved Kornsjø. Mye inspirasjon til bøkene er hentet derfra.
Bildet er tatt på Bokerød ved Kornsjø. Mye inspirasjon til bøkene er hentet derfra.

Bok 1 og 2 i serien, Mannen som forsvant og Godstyvene, ble første gang utgitt i 2014 på annet forlag, men har i 2017 og 2018 blitt utgitt på nytt av Baryton Bokforlag - i noe reviderte utgaver - sammen med den nye bok 3, De mystiske tøydukkene.

Serien har fått nye, flotte omslagsillustrasjoner laget av Asbjørn Tønnesen, som tidligere har tegnet både Kaptein Sabeltann og NRK Super's Julekongen. Da han fikk forespørselen fra Baryton, var han i ferd med å avslutte et års arbeid med å illustrere Asbjørnsen og Moes og H. C. Andersens eventyr for Cappelen Damm.

Disse eventyrbøkene er gjennomillustrert av vår fantastisk dyktige omslagstegner Asbjørn Tønnesen.
Disse eventyrbøkene er gjennomillustrert av vår fantastisk dyktige omslagstegner Asbjørn Tønnesen.

Den offisielle lanseringen av både forlaget og bok 1 og 3 fant sted på Herregårdskafeen i Halden søndag den 5. november 2017.  Da var det fest og fullt hus - se forfatterens personlige rapport og bildeserie på Facebooksiden for arrangementet!

En ny og noe forkortet utgave av bok 2, Godstyvene, ble utgitt 3. mai 2018. I mars 2019 smiler Petrus Jensen lurt, der han går med fotoapparat og notisblokk mellom gamle granittmurer i Fredriksten Festning, klatrer i bratte, skjeve trapper, sniker seg inn i gamle, mørke fangehull og planlegger sin fjerde detektivbok ...

Petrus Jensen forbereder et spennende drama på festningen ...
Petrus Jensen forbereder et spennende drama på festningen ...

Da de tre unge etterforskerne undersøkte hva som hadde skjedd med mannen som forsvant i bok 1, dannet de spontant Detektivklubben De Tre Lykter - for med lommelykter, mot og oppfinnsomhet var de fast bestemte på at de skulle avsløre mørkets urettferdigheter! Inspirert av Lissi, Luta og Fyrstikken har også Baryton Bokforlag laget en detektivklubb - med samme navn, naturligvis. Gjennom den håper vi å inspirere jenter og gutter til både sunne aktiviteter og leselyst, og å gi dem følelsen av å være viktige personer som blir sett. Klikk på bildet og les mer ...

Et lite knippe uttalelser om De Tre Lykter-bøkene:

Asta Herredsvela, Ark M44, Bryne: "Sier bare WOW! Denne boken har jo alt en god bok trenger! (...) Virkelig en spennende bok, som en ikke kan gjette seg til slutten på!"

Heidi Victoria Såglund, Halden: "En perle av noen bøker."

Nora Vinjor Røssland, Noras bokblogg: "Griper leseren fra første side."

Kjetil Aabø, lærer og TV-produsent, Halden: "Du har et rikt språk, syns jeg. Det synger bra!"

Anna Lovise, 11 år, Alta: "Jeg lå og leste til langt på natt, for den var så spennende!"

Natalie, 14 år, Moss: "Jeg ble helt oppslukt av begge bøkene etter bare første avsnitt!"

Solveig Wyssenbach, ARK Holmen Senter: "Gjett om jeg ble hekta? For en spennende bok! 'Mannen som forsvant' innfridde langt over mine forventninger!!"

Mickey Marquard, 12 år, Halden: "De forskjellige språkene og dialektene gjør boken ekstra gøy, men boken var veldig spennende også, den beste av alle tre bøkene!"

Jan Roger Stensland, bokarbeid.no: "Det er godt gjort. (...) Forfatteren skriver helt enkelt godt."

Omtale bøkene?   /|||   Spørre om bøkene?   /|||   Petrus Jensen?   /|||   Bidra til leselyst?