.

OMTALER I BLOGGER OG ANDRE MEDIA

Her har vi samlet omtaler og anmeldelser i media og lenker til flere av dem. Vil du dessuten lese HVA ANDRE HAR SAGT OM DE TRE LYKTER-BØKENE - gutter og jenter som har lest dem, foreldre og lærere, bokhandlere og manuskonsulenter - da er det bare å klikke seg videre til den generelle siden med omtaler!

"EN AV NÅTIDENS BESTE DETEKTIV-ROMANER FOR BARN OG UNGE"

Omtrent et år etter utgivelsen fikk vi en oppsiktsvekkende anmeldelse av Petrus Jensens siste bok, "Festningens hemmelighet". Den kom i Nettavisen Randaberg24, der journalist og anmelder Simen Ingemundsen, også kjent som Boktimmy, er så begeistret at han betegner boken som "legendarisk" og hevder at den er "en av nåtidens beste detektivromaner for barn og unge"!

Her er et utdrag av anmeldelsen:

"Festningens hemmelighet" er (…) uten tvil en av nåtidens beste detektivromaner for barn og unge. (…) Jeg har lest Petrus Jensen sine tre tidligere bøker i serien, og fortsatt holder han kvaliteten på samme nivå.

(…) overraskelsene kommer på rekke og rad, det er heller ikke et eneste kjedelig øyeblikk mellom de to permene. Der hvor Hardy-guttene kommer til kort, leverer Petrus Jensen så til de grader.

Igjen løser karakterene mysterier på en ganske så humoristisk, actionfylt og ellevill måte, dette er legendarisk, og spesielt givende å lese var det da forfatteren puttet inn historiske elementer.

(…) mot slutten av boken får en avklart hva som er fakta og fantasi i denne sprudlende, romantiske og underholdende historie. Dette er non-stop spenning, og bærer preg av forfatterens kapasitet, la oss får mer energibomber fra deg Jensen.

Petrus Jensen har igjen vist han kan levere, og denne gang til terningkast 5.

Hvor mange terningkast 5 har denne boken fått nå? Vi må innrømme at vi har kommet av tellinga. Og ingen terninger har landet på noe lavere. "Det er veldig stas at det man skaper, blir satt pris på!" sier Petrus Jensen. 

Les hele anmeldelsen herTom Egeland om "Festningens hemmelighet"

«Festningens hemmelighet» er et festfyrverkeri for gutter og jenter i alle aldre. Skikkelig spennende og engasjerende. Ikke et kjedelig øyeblikk. Dette er en bok som garantert holder deg våken til sent på kveld! En herlig blanding av fakta og fri fantasi pakket inn i et lekent språk og en dramatisk handling. Mye er sant, mye er funnet på. I sum blir det en velskrevet og medrivende bok du ikke klarer å legge fra deg.

(Krim- og mysterieforfatter Tom Egeland i epost til Petrus Jensen mai 2022)

Tom Egeland holder foredrag på Forfatterforbundets medlemsseminar april 2022 (Foto: Petrus Jensen)
Tom Egeland holder foredrag på Forfatterforbundets medlemsseminar april 2022 (Foto: Petrus Jensen)

Noras Bokblogg om "Festningens hemmelighet"

Nora gir "Festningens hemmelighet" terningkast 5, og dette er konklusjonene i Noras anmeldelse:

"Festningens hemmelighet" er den spennende fjerde boka i "De tre lykter"-serien. Denne gangen må trioen løse et mysterium hvor både historien og samtiden spiller en stor rolle. Nok en gang må gjengen sette seg i fare for å løse et stort mysterium, og det er vanskelig å vite hva slags kjeltringer de har med å gjøre – banden de leter etter er nemlig smartere enn de tror.

Dette er en spennende og actionfylt bok for barn og unge, hvor man kan lære litt historie og vanskelige ord, samt være med på å løse et mysterium.

God lesing!

Les hele anmeldelsen her


Solveig Wyssenbach, ARK Holmen Senter, om "Festningens hemmelighet"

5/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

"Fjerde boken om De tre lykter, og handlingen foregår nå om sommeren i 1965.
Her er det mange positive ting å trekke frem.

Jensen har et godt språk, han beskriver fint det å være ung og tanker man har i den alderen. Samtidig er det enda en spennende historie hvor vi blir bedre kjent med Lissi, Luta og Fyrstikken. Nok et mysterium skal oppklares, og De tre lykter er på saken.

Man skulle tro at det ville være kjedelig lesing når historien foregår i 1965, men Petrus Jensen kan kunsten å lage spenning. I tillegg til merkelige gravelyder på Klipphus festning blir det begått flere ran i området. Kan det være en sammenheng?

Anbefaler denne boken og de tre foregående bøkene til barn og ungdom i alderen 10-15 år."

Solveig gir boken 5 av 5 stjerner på goodreads.com .

Solveig er barnebokansvarlig hos ARK Holmen senter i Asker, og har også gitt fire stjerner til de tre første bøkene i serien.


Idas bokverden anmelder De Tre Lykter

Instagram-bloggeren @idas_bokverden har lest alle bøkene i De Tre Lykter-serien. Anmeldelsene finner du på Instagram, men her er noen smakebiter:

Om bok 1: Mannen som forsvant

(...) Jeg er 35 år, og flere ganger kjenner jeg pulsen stige og gåsehuden kommer krypende!
(...) Selve atmosfæren i boken er så god
(...) Denne boken er mystisk, litt skummel, samtidig koselig. Passer ypperlig for yngre detektiver og unge som liker mystiske krimgåter. Kanskje noen som ikke er så glad i å lese burde teste ut denne. Lettlest, spennende og morsom bok 😊

5/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Om bok 2: Godstyvene

(...) Spenningen fortsetter i bok nr. 2 om De tre lyktene
(...)  Anbefales på det sterkeste
(...) Jeg koser meg skikkelig med disse bøkene, selv om det er barne- og ungdomsbøker🥰

Noen stikkord for å oppsummere: 
- Feelgood - Skummel - Mystisk - Koselig - Vennskap - Frihet
- Kjæresterier - Spennende!!! - Høy fart! - Mørkt og rått

Denne får også 5/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av meg

Om bok 3: De mystiske tøydukkene

(...) Dette er en god leseopplevelse, jeg kjente spenningen stige flere ganger De er så tøffe disse Tre lyktene!
(...) Spennende, fartsfylt, feelgood og morsom 🤩 

5/5 💀💀💀💀💀 (Hodeskaller i stedet for ⭐️, ettersom det er høst og spenningstid🥰)

Om bok 4: Festningens Hemmelighet

(...) Dette er en sak for De tre lykter. De begynner å etterforske, og det er mennesker i forkledning, mystiske kassebiler, våpen, skjulte skatter, ut på spaning om natten og igjen er leseren med på en veldig spennende reise 🤩 
Mannen fra den andre siden er innom, men fortsatt får man ikke svar på hvem han er. Slutten på boken gjør at jeg håper det kommer en 5. bok også.😄 

5/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

                   Les hele anmeldelsen her


Henning Sviland (Henningbokhylle) anmelder
"Festningens hemmelighet"

(...) Stadige temposkiftninger og spørsmål som dukker opp underveis, driver handlingen fremover og gjør boka riktig så spennende 
(...) Det er bare å feste setebeltene, for det blir etter hvert så mye dramatikk at en glemmer både tid og sted
(...) I tillegg til spenningen, er det mye humor
(...) gode og humoristiske dialoger 
(...) Jeg har lest alle bøkene i serien
(...) Petrus Jensen (...) er fullt på høyde med sine mer etablerte forfatterkolleger (...) Jeg anbefaler derfor boka og serien sterkt videre

Terningkast: 5


Anne Lise Johannessen omtaler "Festningens hemmelighet" i Hverdagsnett, juni 2022

Artig bok for barn og ungdom. Passer både å lese selv eller som høytlesing. Spennende historie som en gjerne vil høre mer av, også som voksen. Tok meg selv i å tenke "bare et kapittel til" før jeg skulle ta pause.

Skrivestilen er lett, og til tider humoristisk. Fint billedlig språk gjør at jeg ser handlingen som en "film" i hodet når jeg leser.

Fint gavetips til et eldre barn som liker å lese.

Foran i boka er det et persongalleri. Det liker jeg, da er det lett å holde orden på hvem som er hvem, om man skulle komme ut av det.

(Anne Lise gir ikke terningkast e.l.)  Les hele omtalen her!


Heidisboble.no om bok 4 i De Tre Lykter-serien:

«Festningens hemmelighet» (...) er bygd opp med flere spenningskurver, og den har en troverdig og artig avslutning 

(...) Persongalleriet er troverdig og hyggelig 
(...) «Festningens hemmelighet» av Petrus Jensen er ei spennende og fengende bok for unge lesere og vi triller et terningkast: 5


I mars 2022 leste Bokbloggeren (Kjell Magne Gjøsæter) "Festningens hemmelighet" - før den siste finpussen av manuset var gjort. Allikevel trillet han en ren femmer på terningen og skrev blant annet: 

"Festningens Hemmelighet" er ei godt komponert spenningsbok for barn og ungdom 
(...) ei herleg blanding av fakta og fiksjon
(...) det er ein spennende historie han varter opp med
(...) overskrifter ved kvart kapittel, og veldig gode cliff-hangere
(...) ein kjenner at historia kryper under huda. I tillegg skjer det skumle ting stadig vekk
(...) levende skildret og ein ser det for seg, noko som skaper ei god lesestund

Her under finner du screenshot-montasjer fra Bokbloggerens anmeldelser av de tre første bøkene. Klikk på de enkelte bildene og gå direkte til den aktuelle anmeldelsen.


"Jeg opplever boka som et meget godt stykke håndverk. Den er spennende, detaljrik og varm. Språket en fryd for øyet til en norsklærer :) "

Slik skriver Instagram-bloggeren "bok_til_poden - Norsklærerens anbefalinger"
om "Mannen som forsvant" i oktober 2020. Hun skriver også blant annet:
"Dette er en detektivserie med godt og grundig detektivarbeid. Ikke sånn 'smakk, smakk -
jeg mekker sammen en kjapp detektivhistorie for barn, og så selger jeg på navnet mitt' ..."

Les hele anmeldelsen ved å klikke på printscreen-bildet nedenfor:


Bokbloggeren Boktimmy er begeistret for "Mannen som forsvant" og bruker uttrykk som "nydelig univers", "fengslende", "uforglemmelig", "sjarmerende", "humoristisk", "fullspekket med drama og action" og betegner boken som "sjelden god litteratur"! WOW - man blir nesten satt ut. Klikk her for å lese hele anmeldelsen!

Bokbloggeren Henningbokhylle skriver bl.a. dette om "Mannen som forsvant" i sin blogg: "Jeg likte boka veldig godt. Boka har et bra driv. Jeg kjente spenningen øke jo lengre jeg kom ut i boka. Det er spenning fra første til siste side (...) Boka har et lett og fint språk og inneholder en god miks av spenning og humor, samt litt kjærlighet og godt vennskap ungdommene imellom." Klikk her og rull litt ned for å lese hele anmeldelsen!

Henningbokhylle har dessuten lest "Godstyvene", bok 2 i serien, og skriver bl.a.: "Jeg storkoste meg! (...) Spenningen er et hakk høyere i forhold til den første boken i serien, den er tidvis så spennende at du kan kjenne den komme krypende under huden på deg (...) Forfatteren skriver minst like bra som sine mer kjente kollegaer som skriver spenningsbøker for denne aldersgruppen." Klikk her og rull litt ned for å lese hele anmeldelsen!

Henningbokhylle har også lest "De mystiske tøydukkene", bok 3 i serien, og sier bl.a. dette: "Også i denne boken er det en god dose humor, kjærlighet og ungdommelig pågangsmot. (...) Barn får et fint innblikk i hvordan det er å leve på 60-tallet, og forfatteren har laget et intenst plott der dramatikken bygger seg opp mot den spennende slutten. Boken har et godt språk. (...) Ønsker du deg en spennende og mystisk detektivhistorie, så er dette boka for deg. Klikk her og rull litt ned for å lese hele anmeldelsen!


Noras Bokblogg: Begeistret anmeldelse av "Mannen som forsvant"

Nora Vinjor Røssland er Norges yngste bokblogger. Hun leser og anmelder en imponerende mengde barne- og ungdomsbøker og er så proff og dyktig at bokhandlere, forlag og forfattere har stor respekt for hennes synspunkter. I påsken 2019 omtalte hun De Tre Lykter-serien og anmeldte den første av bøkene, "Mannen som forsvant".

Nedenfor finner du en printscreen-montasje fra anmeldelsen samt en lenke til den i bloggen.


Flott anmeldelse i Halden Arbeiderblad 
av "De mystiske tøydukkene"

Nedenfor finner du hele Halden Arbeiderblads anmeldelse* som printscreen-faksimile samt en lenke til den i avisen. (Petrus Jensen bodde på den tiden i sine røtters by Halden.)
*HA har kun anmeldt "De mystiske tøydukkene.

Printscreen-faksimile
Printscreen-faksimile
Printscreen-faksimile
Printscreen-faksimile

Fortfatterintervju i "Rett på"

I dette TV-intervjuet kan du høre Petrus Jensen lese fra første utgave av "Mannen som forsvant" og "Godstyvene", som er de første bøkene han skrev om Lissi, Luta og Fyrstikken.  Baryton Bokforlag har nå utgitt begge disse i nye, reviderte utgaver. 

Bok 1 kom ut 26. oktober 2017 sammen med Petrus Jensens nye bok "De mystiske tøydukkene", og bok 2 kom ut 3. mai 2018.

Etter høytlesingen sier programleder Kjetil Aabø:
"Du har et rikt språk, syns jeg. Det synger bra!"

.