.

OMTALER I MEDIA

Her nedenfor har vi samlet omtaler og anmeldelser i media og lenker til flere av dem.
Vil du dessuten lese hva andre har SAGT OM DE TRE LYKTER-BØKENE - gutter og jenter som har lest dem, foreldre, lærere og bokhandlere - da er det bare å klikke seg videre dit!


"Ein fryd å lesa" - "gode og morosamme dialogar" - "sidene flyr avgårde" - "plottet er bra" - "på meisterleg vis" ... Bokbloggeren (Kjell Magne Gjøsæter) leverte våren 2021 fyldige og nyanserte anmeldelser av alle de tre utkomne bøkene i De Tre Lykter-serien. I mars 2022 har han også lest nummer fire - før den siste finpussen av manuset var gjort. Allikevel trillet han en ren femmer på terningen også for den og skrev blant annet: 

"Festningens Hemmelighet er ei godt komponert spenningsbok for barn og ungdom
(...) ei herleg blanding av fakta og fiksjon
(...) det er ein spennende historie han varter opp med 
(...) overskrifter ved kvart kapittel, og veldig gode cliff-hangere 
(...) ein kjenner at historia kryper under huda. I tillegg skjer det skumle ting stadig vekk. 
(...) levende skildret og ein ser det for seg, noko som skaper ei god lesestund"

Hvis du vil lese hele anmeldelsen, kan du klikke her.

Her under finner du screenshot-montasjer fra Bokbloggerens anmeldelser av de tre første bøkene. Klikk på de enkelte bildene og gå direkte til den aktuelle anmeldelsen.


"Jeg opplever boka som et meget godt stykke håndverk. Den er spennende, detaljrik og varm. Språket en fryd for øyet til en norsklærer :) "

Slik skriver Instagram-bloggeren "bok_til_poden - Norsklærerens anbefalinger"
om "Mannen som forsvant" i oktober 2020. Hun skriver også blant annet:
"Dette er en detektivserie med godt og grundig detektivarbeid. Ikke sånn 'smakk, smakk -
jeg mekker sammen en kjapp detektivhistorie for barn, og så selger jeg på navnet mitt' ..."

Les hele anmeldelsen ved å klikke på printscreen-bildet nedenfor:


Bokbloggeren Henningbokhylle skriver bl.a. dette om "Mannen som forsvant" i sin blogg: "Jeg likte boka veldig godt. Boka har et bra driv. Jeg kjente spenningen øke jo lengre jeg kom ut i boka. Det er spenning fra første til siste side (...) Boka har et lett og fint språk og inneholder en god miks av spenning og humor, samt litt kjærlighet og godt vennskap ungdommene imellom."
Klikk her for å lese hele anmeldelsen!

Bokbloggeren Boktimmy er begeistret for "Mannen som forsvant" og bruker uttrykk som "nydelig univers", "fengslende", "uforglemmelig", "sjarmerende", "humoristisk", "fullspekket med drama og action" og betegner boken som "sjelden god litteratur"! WOW - man blir nesten satt ut.
Klikk her for å lese hele anmeldelsen!

Henningbokhylle har også lest "Godstyvene" og skriver bl.a.: "Jeg storkoste meg! (...) Spenningen er et hakk høyere i forhold til den første boken i serien, den er tidvis så spennende at du kan kjenne den komme krypende under huden på deg (...) Forfatteren skriver minst like bra som sine mer kjente kollegaer som skriver spenningsbøker for denne aldersgruppen."
Klikk her for å lese hele anmeldelsen!


Noras Bokblogg: Begeistret anmeldelse av "Mannen som forsvant"

Nora Vinjor Røssland er Norges yngste bokblogger. Hun leser og anmelder en imponerende mengde barne- og ungdomsbøker og er så proff og dyktig at bokhandlere, forlag og forfattere har stor respekt for hennes synspunkter. I påsken 2019 omtalte hun De Tre Lykter-serien og anmeldte den første av bøkene, "Mannen som forsvant".

Nedenfor finner du en printscreen-montasje fra anmeldelsen samt en lenke til den i bloggen.


Halden Arbeiderblad: Begeistret anmeldelse av "De mystiske tøydukkene"

Nedenfor finner du hele Halden Arbeiderblads anmeldelse* som printscreen-faksimile samt en lenke til den i avisen. (Petrus Jensen bodde i sine røtters by Halden på den tiden.)
*HA har kun anmeldt "De mystiske tøydukkene.

Printscreen-faksimile
Printscreen-faksimile
Printscreen-faksimile
Printscreen-faksimile

Halden Arbeiderblad om forlagsetableringen

Følgende utmerkede artikkel ble publisert i Halden Arbeiderblads nettutgave den 10. juni 2017 (screenshots).
Som du ser, gjorde journalisten et betydelig nummer av at Baryton Bokforlags grunnlegger "ga opp" det eksterne forlaget fordi han tjente for lite på å ha bøkene sine der. Det er i hvert fall en del av sannheten - resten kan du lese på siden OM OSS. Forøvrig har avisen også laget en sak i forbindelse med at
forlaget sjøsattes den 5-11-2017 og samtidig utga to av tre bøker i detektivserien De Tre Lykter (den tredje kom i mai 2018).

Fortfatterintervju i "Rett på"

I dette TV-intervjuet kan du høre Petrus Jensen lese fra første utgave av "Mannen som forsvant" og "Godstyvene", som er de første bøkene han skrev om Lissi, Luta og Fyrstikken.  Baryton Bokforlag har nå utgitt begge disse i nye, reviderte utgaver.
Bok 1 kom 26. oktober 2017 sammen med Petrus Jensens nye bok "De mystiske tøydukkene", og bok 2 kom ut 3. mai 2018.

Etter høytlesingen sier programleder Kjetil Aabø:
"Du har et rikt språk, syns jeg. Det synger bra!"

Kjøpe bøker?   /|||   Omtale bøker?   /|||   Spørre om bøker?   /|||   Bidra til leselyst?

Lørdagsgjest i Halden Arbeiderblad

Jensen er ifølge Halden Arbeiderblad byens "ukjente forfatter". I dette lørdagsgjest-portrettet, som sto på trykk den 26. september 2015, forteller han blant annet om den lange veien til å bli forfatter, om tre bokutgivelser (dette var før han etablerte Baryton Bokforlag og ga ut barnebøkene selv) - og om et lite filmselskap som mener De Tre Lykter-bøkene har potensiale for å bli TV-serie!

.