De Tre Lykter-serien - bok nr. 3: De mystiske tøydukkene, innbundet

INNBUNDET

Spenning på 60-tallet - gutter/jenter 9-14

Innbundet, 247 sider
- mye spennende lesestoff for pengene.

Forfatter: Petrus Jensen
Boken finnes også som:
E-bok

På selveste sankthansaften ramler Lissi og Luta over enda en kriminalgåte: to mystiske tøydukker, store som mennesker, i en gammel utløe. En vestlending og en svenske liker slett ikke at de snuser rundt der. Når også Fyrstikken blir involvert i saken, og dessuten både Pettersen og damen på telefonsentralen, finner de ut at noe stort har havnet i lille Grynvik! ..."

Skroll ned for leveranseinfo og mer om boken!
Pris, inkl. forfattersignatur og dedikasjon:

kr 199,00 kr 239,00

Sendes med Posten, Norgespakken, innen 1-2 virkedager.
Kjøp minst 2 bøker totalt, og vi spanderer porto (1 bok: 49 kr).
Skroll ned og se anmeldelser og mer detaljer om boken.


De mystiske tøydukkene - DETALJER

Serie (nr):  De Tre Lykter (3)
Språk:  Bokmål
Utgivelsesdato:  26-10-2017
Utgave:  Første
Forfatter:  Petrus Jensen
Omslagsillustratør:  Asbjørn Tønnesen
Trykk:  Svanenmerket, kortreist, 07 Media Aurskog
Innbinding:  Stivperm med kart i permene
Illustrert:  Nei
Språk:  Bokmål
Alder:  9-14 år
Sjanger:  Detektiv / Krim / Spenning
Tid:  1965
Format:  21,3 x 13,7 cm
Omfang:  247 sider
Veiledende pris:  199 kr, opprinnelig 239 kr
ISBN:  978-82-690967-2-9
Kjøp/bestilling, privat: 
  Lokal bokhandel / Nettbokhandel / Barytons nettbutikk
Kjøp/bestilling, bibliotek og skole: 
  Lokal bokhandel / Biblioteksentralen / Barytons nettbutikk
Kjøp/bestilling, bokhandel:  Via Mentor og SD

Hva lesere mener om boken

"De forskjellige språkene og dialektene gjør boken ekstra gøy, men boken var veldig spennende også, den beste av alle 3 bøkene!"
Mickey Marquard, 12 år, Halden.

"De Tre Lykter er utrolig mye bedre enn de lette masseproduserte krimbøkene fra USA jeg leste i min ungdom (...)
Framdriften er slik at man hele tiden blir fengslet av historien og ønsker å følge ungdommene videre på deres til dels djerve anstrengelser for å finne ut hva som egentlig skjer."

Halden Arbeiderblads anmelder Terje V. Høvik

"Den var superbra, den fulgte tre historier som på slutten ble fletta sammen på en nydelig måte. Interessante karakterer, stor bredde."
Victoria Jensen, universitetsstudent, Tromsø.


Les flere uttalelser om De Tre Lykter-bøkene
- fra barn, foreldre, lærere, bokhandlere,
media/bloggere og manuskonsulenter:

De mystiske tøydukkene - BAKSIDEN

For mange år siden skjedde det uforklarlige ting i Grynvik. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fremdeles fantes ettøringer og sveivetelefoner... 

På sankthansaften ramler Lissi og Luta over to mystiske tøydukker, store som mennesker, i en gammel utløe. Men en svenske og en vestlending liker slett ikke at de snuser rundt der. Når også Fyrstikken blir involvert i saken, og dessuten både Pettersen og damen på telefonsentralen, finner de ut at noe stort har havnet i lille Grynvik! For hvorfor er to skumle italienere så desperate etter å få tak i de merkelige dukkene? 

Også denne gang dukker den gåtefulle «mannen fra den andre siden» opp – hva skulle de gjort uten ham? Og hold deg fast – her blir det kidnapping, mafia, biljakt og synkemyr – og en stor, farlig russisk dame... 

Detektivserien De Tre Lykter passer for jenter og gutter fra 9 år og oppover. Her er det humor og forelskelse, kløkt og mot, glimt av det overnaturlige midt i den kjente virkeligheten – og framfor alt dramatikk og spenning – i et  sjarmerende og passe gammeldags norsk-svensk grensemiljø.

En smaksprøve fra boken

Teksten som Asbjørn Tønnesen har tegnet forsiden til

(Fra kap. 1, Kofferten)
En elegant, svart bil med masse blankt på rullet sakte gjennom den smale sidegaten. Det var en Alfa Romeo Giulietta Sprint. Rett foran inngangen til La Péntola stoppet den, og passasjerdøren gikk opp. En mann med svart hatt og mørke solbriller kom ut av bilen. Frakkekragen var brettet opp, og under nesen, som var rett og spiss, glinset en svart snurrebart.

(Fra kap. 6, De grønne øynene)
I det samme kom han til å snu seg og rette lykten mot dukken ved steinen. Da skvatt han til igjen! Øynene lyste grønt mot ham! Han kunne se forskjellige farger på klærne og pynten også - blått og fiolett og brunt og gulbrunt - men de var temmelig matte; det var bare i øynene det ble reflekser av lommelyktlyset. Grønne reflekser.
   Fyrstikken gikk helt rundt kampesteinen og lette etter den andre dukken overalt, men den var ikke å se. Det var ikke noen andre steder å gjemme den der inne heller.

   Han la fra seg fotosakene og walkie-talkien på en stødig planke. Så gikk han opp til hjørnet av løa og bøyde seg ned til hullet under veggen.
   «Luta!» sa han, med lav stemme. «Det er bare ei dukke her! Den som lener seg mot den digre steinen.»

   «Hav og himmel - da har de tatt inn den andre! Håper de ikke kommer for å hente den siste mens vi er her ... Du må skynde deg og ta bilder, Fyrstikken!»

(Fra kap. 19, En bestemt dame)
«Lissi! Det der er ikke en båtmotor!» (...) nå fylte motorduren hulen. Sikkert hele bukten òg. Hele amfiteateret, så å si. Og Luta visste ikke lenger om det var spenningen eller motorduren som fikk ham til å dirre. (...)
   I neste øyeblikk blandet bruset av skummende vann seg med motorduren, som nå var så sterk at Lissi og Luta ville holde seg for ørene. Så kom en flyvinge til syne i venstre kant av grotte-åpningen. Den vugget svakt et par meter over vannflaten og gled sakte fram i retning av de to mennene. Like etter kunne de to forbløffede detektivene se propellen og de kraftige lyskasterne også mens små bølger begynte å skvulpe mot steiner og strand.

De mystiske tøydukkene: Utdrag fra manuskonsulentens uttalelse

"Dette er en veldig spennende roman, med god flyt og jevn progresjon. Språklig sett er den også underholdende med blandinga av morsmål, uttrykk og ikke minst Lutas greie for rim og alliterasjon. Det er ingen kjedelige passasjer (...) plasseringa av sted og handling, samt tid, fungerer veldig godt i romanen.

Jeg liker også godt at fokaliseringa skifter mellom detektivene og de andre karakterene (...) Alt i alt opplever jeg dette som et godt gjennomarbeida bokmanus, med en konsekvent og spennende intrige (...) Jeg liker bruken av (...) Grep som å (...) liker jeg veldig godt (...) grepet er veldig kult (...) Jeg liker godt disse markørene (...) fine drypp om ei svunnen tid (...) vil nok glede de eldre leserne som koser seg på sengekanten med barna sine."

Siri Aurland Bredesen, bokarbeid.no