FOR BOKHANDEL

En utfordrer i detektivsjangeren

De Tre Lykter-KAMPANJE i butikken?

Pris i butikk: 199,- (opprinnelig 239,-)

Finnes også som lydbok og e-bok,
se Barytons nettbutikk.

Pris i butikk: 199,- (opprinnelig 239,-)

Finnes også som e-bok,
se Barytons nettbutikk.

Pris i butikk: 199,- (opprinnelig 239,-)

Finnes også som e-bok,
se Barytons nettbutikk.

Pris i butikk: 289,- 
Finnes også som e-bok.

Se Barytons nettbutikk

Ovenstående butikkpris gjelder ved bestilling via SD.
TIPS - lag gjerne en KAMPANJE-PAKKE med pakkepris 687kr for bok 1+2+3+4, eller en pakkepris dere bestemmer selv 
Rabatter og annen bokhandelinfo litt lenger ned på siden. Klikk på bøkene over for å se bokinfo i nettbutikken.

De Tre Lykter-serien er høyaktuell for alle norske bokhandler som selger bøker til store barn.
Detektivsjangeren er populær, men trenger større bredde.
Se sammenligning med Clue-serien lenger ned!

Bøkene er spennende og gir leselyst, og de er godt skrevet - på norsk. Se på siden med MEDIA-KLIPP hvor begeistret Noras bokblogg og flere andre bokbloggere er, og hva Halden Arbeiderblads anmelder begrunner sitt terningkast 5 med! Eller les hva barnebokansvarlig ved ARK Holmen Senter skriver om bøkene her nedenfor! 

"Hvorfor skulle vår bokhandel anbefale De Tre Lykter-serien?"
Her oppsummerer vi 10 gode grunner:

 1. YPPERLIG SERIE FOR BOKSLUKERE.
  Serien består av fire bøker, der handlingen strekker seg fra mai til august 1965. Hver av bøkene har avsluttende mysterier, og kan dermed leses uavhengig av hverandre. Mye lesestoff, mellom 219 (bok 1) og 321 (bok 4) sider per bok!
 2. DIGITALE UTGAVER.
  Lydbok: Forfatteren har lest inn "Mannen som forsvant" som lydbok, med eBokNorden som produsent. Mange mener Petrus Jensen er drivende god til å lese, så dette tror vi vil bidra til å gjøre De Tre Lykter-bøkene mer kjent.
  E-bøker: Alle bøkene i serien er nå utgitt som e-bøker. Også dette tror vi vil bidra til å gjøre serien mer kjent.
 3. KVALITET. "Et rikt språk - det synger bra!"
  Petrus Jensen har gjennom mange år som skribent fått mye ros for et godt og levende språk, en sprudlende fantasi og en kreativ formidlingsevne. Les om bl.a. hans reporterbakgrunn her!
  Baryton Bokforlag satser dessuten på høy kvalitet i bokproduksjonen. De Tre Lykter-bøkene er grundig bearbeidet, har fengende og proffe omslag og er utstyrt med kart, rolleliste m.m. Skriftbildet er godt tilpasset målgruppa, og trykk/innbinding er miljøsertifisert og kortreist, utført i Norge.
 4. GODE ANMELDELSER.
  Alle bøkene i serien har fått terningkast 5 (el. tilsv.): Bok 1 av Nora Vinjor Røssland (@noras_bokblogg) og Norsklærerens anbefalinger (@bok_til_poden), bok 2 av Henning Sviland (@henningbokhylle), bok 3 av Halden Arbeiderblad, og bok 4 av Kjell Magne Gjøsæter (@bokbloggeren) Dessuten har både barn i målgruppa, lærere, foreldre, besteforeldre og bokhandelpersonale som har lest bøkene, gitt flotte tilbakemeldinger:
  Klikk her og finn massevis av gode salgsargumenter.
 5. BEHOV (I).
  Veldig mange barnebokansvarlige vi har truffet*, har gitt uttrykk for at "Clue-serien trenger en god utfordrer"
  , og at De Tre Lykter-serien ser ut til å være et svært godt alternativ. Se interessant sammenligning litt lenger opp. (*Mellom nov. 2017 og des. 2019 besøkte vi ca. 335 bokhandler fra Lindesnes til Tromsø).
 6. BEHOV (II).
  Hver dag hele året er det en drøss med leseglade jenter og gutter som fyller 9 eller 10 eller 11 eller 12 eller 13 år! Eller som skal på ferie. Eller som deltar i et leseprosjekt. Eller som bare trenger mer å lese.
 7. SPENNENDE OG KOSELIG, OPPFINNSOMT OG LITT ANNERLEDES.
  # "Flotte, spennende bøker som (...) fengsler, samtidig som de er koselige."
  # "Veldig spennende, litt skumle, men ikke ekle."
  # "Spennende bøker, med lun humor og mange interessante elementer."
  # Overnaturlige innslag midt i hverdagsrealismen - bl.a. à la Snåsa-mannen.
  # Handling i 1965: sveivetelefon, ettøringer, svart-hvitt-fjernsyn etc. - kuriost og eksotisk for dagens barn og "flashback" for besteforeldre.
 8. GJØR SOM MANGE ANDRE!
  Det finnes bokhandler som selger like mye av De Tre Lykter som av Clue-serien - se eksempel lenger opp. Over 248 norske bokhandler har kjøpt inn De Tre Lykter-bøkene i større eller mindre grad. Vet du og øvrig personale om dere er blant disse?
 9. BEDRE RABATT.
  Rabatter pr tittel ved kjøp via SD: 1-2 stk., 35 %; 3-6 stk., 40 %; minst 7 stk., 45 %.
 10. RETURRETT ved kjøp av større antall.
  Baryton Bokforlag tilbyr 50 % returrett i opp til 18 mnd. ved kjøp av minst 6 stk. av én tittel. Evt. retur skjer til SD, men avklares først med forlaget.

Petrus Jensen tilbyr alltid gratis leseeksemplar første gang han besøker en bokhandel. I september 2019 trålet han Rogaland, og noen uker senere fikk han denne nydelige tilbakemeldingen fra Asta Herredsvela, lærerstudent og ekspeditør hos Ark M44 i Bryne, da hun nettopp hadde lest ferdig første bok i De Tre Lykter-serien:

"Sier bare WOW! Denne boken har jo alt en god bok trenger! Spesielt godt likte jeg måten historien ble fortalt på, og hvordan en fikk innblikk i hovedpersonenes syn på hendelser, selv om alt ble fortalt i fortellerens perspektiv 😊 Dette var virkelig en spennende bok, som en ikke kan gjette seg til slutten på! Den ga virkelig mersmak! 🤩"


Over 248 bokhandler - fordelt på alle kjeder - har tatt inn De Tre Lykter-serien i større eller mindre grad. Mer enn 3 700 bøker er solgt siden en beskjeden start i november 2017.

Bøkene passer fra 9-10 år og opp til 13-14.

Petrus Jensen har besøkt 335 bokhandler. Butikksjef Solveig Melby Birkedal hos Norli Grisen Storsenter i Tvedestrand ga bøkene gavelplass med én gang
Petrus Jensen har besøkt 335 bokhandler. Butikksjef Solveig Melby Birkedal hos Norli Grisen Storsenter i Tvedestrand ga bøkene gavelplass med én gang

Fler og fler oppdager De Tre Lykter som et ypperlig alternativ til Clue-serien - se nyttig sammenligning lenger ned.

Bøkene er registrert i Bokbasen/Mentor og distribueres som hovedregel av Sentraldistribusjon, med følgende bokhandelrabatter (likt for alle):

35 % ved kjøp av 1 - 2 stk av én tittel
40 % ved kjøp av 3 - 6 stk av én tittel
45 % ved kjøp av minst 7 stk av én tittel
Returrett - se nest nederst på siden. Bokhandler kan også bestille direkte fra forlaget på samme vilkår (knappen under), men frakt 52 kr. (helthjem / PostNord) kommer da i tillegg på bestillinger under 400 kr. Moms kommer i tillegg på alle kjøp for videresalg.

Boksignering. Petrus Jensen har fått laget en av de mystiske tøydukkene i full størrelse, og han snakker gjerne med kundene, lettere utkledd som Sherlock Holmes med både krumpipe og forstørrelsesglass!
Boksignering. Petrus Jensen har fått laget en av de mystiske tøydukkene i full størrelse, og han snakker gjerne med kundene, lettere utkledd som Sherlock Holmes med både krumpipe og forstørrelsesglass!

Solveig Wyssenbach, barnebokansvarlig, ARK Holmen Senter, skriver følgende i to innlegg på Baryton Bokforlags Facebookside:

"Forfatter Petrus Jensen tok turen innom ARK Holmen Senter hvor jeg jobber i november. Med seg hadde han tre krimbøker for barn/ungdom som han lurte på om jeg ville lese. Jeg var ærlig å sa at det har jeg ikke tid til før jul. Det er så hektisk i bokhandelen frem mot jul. Likevel tok jeg imot bøkene og lovet å lese dem etter nyttår.

Men noe sa meg at jeg burde lese i hvert fall en av dem. Som tenkt så gjort og gjett om jeg ble hekta? For en spennende bok! «Mannen som forsvant» innfridde langt over mine forventninger!! Endelig en norsk krim for barn og ungdom i alderen 10-14 år!! Vi har tatt inn flere eksemplarer til butikken vår og disse kommer jeg til å anbefale kundene våre."

"I jobben min som bokhandler med fokus på barne- og ungdomsbøker leter jeg etter gode bøker. Petrus Jensens bok nr 2 «Godstyvene» i serien Detektivklubben De Tre Lykter holder samme nivået som bok nr 1 som jeg leste før jul i fjor. Året er 1965 og de tre vennene Lissi, Luta og Fyrstikken løser nok en sak i nærheten av grensen et sted. Vennskap, flauser, spenning, nattlige togturer og overnatting ute i det fri og en dose av det overnaturlige krydrer historien. Passer for barn i alder 10-14 som ønsker å lese krimhistorier. Denne boken ble lest på en lang togtur i Sverige. Jeg anbefaler «Godstyvene» og håper flere får med seg denne serien!!"

Butikksjef Eline Kallestad (t.v.) og butikkmedarbeider Helena Christiansen hos Norli Sartor på Sotra ved Bergen gleder seg over å kunne anbefale De Tre Lykter-serien
Butikksjef Eline Kallestad (t.v.) og butikkmedarbeider Helena Christiansen hos Norli Sartor på Sotra ved Bergen gleder seg over å kunne anbefale De Tre Lykter-serien

Fler bokhandlere om De Tre Lykter-bøkene:

"Har lest ferdig første bok om De Tre Lykter og jeg falt fullstendig! Gleder meg til å lese bok nr 2 og 3."
Solveig, ARK Holmen Senter (i sms til forfatteren).

"Barnebarnet mitt, en jente på 10 år, liker egentlig ikke detektivbøker, men denne var spennende."
Lisbeth, Mysen Libris (om Mannen som forsvant).

"Likte den, spenningen var der!"
Elisabeth, Norli, Moss (om Mannen som forsvant).

"Har lest en del av den, veldig all right så langt, artig!"
Hilde, Notabene Linderud, Oslo (om Mannen som forsvant).

"Bøkene virker fine og kan absolutt fenge målgruppa."
Hildegunn, Tanum CC Vest, Oslo.

"Godt skrevet barnekrim med både humor og spenning."
Maria, Ark Klingenberg, Oslo.

"Bare lest en del av bok 1, men veldig bra så langt!"
Åse Lill, Norli Senter Syd Mortensrud, Oslo.

Selv om forfatteren har latt seg inspirere av grensetraktene utenfor sin tidligere hjemby Halden, fungerer De Tre Lykter-serien beviselig like godt over hele landet
Selv om forfatteren har latt seg inspirere av grensetraktene utenfor sin tidligere hjemby Halden, fungerer De Tre Lykter-serien beviselig like godt over hele landet

Halden Arbeiderblads anmelder Terje V. Høvik triller terningkast 5 for De mystiske tøydukkene og skriver bl.a.:

"De Tre Lykter er utrolig mye bedre enn de lette masseproduserte krimbøkene fra USA jeg leste i min ungdom (...) Framdriften er slik at man hele tiden blir fengslet av historien og ønsker å følge ungdommene videre på deres til dels djerve anstrengelser for å finne ut hva som egentlig skjer. (...) Norskskrevet spenningslitteratur til ungdom er mangelvare. Da er det godt å kunne konstatere at Halden-forfatteren Petrus Jensen med sin tredje bok har skapt en serie som det er vel verdt å følge videre."

Mannen som forsvant og Godstyvene kom ut på annet forlag i 2014, men i 2017 og 2018 ga Baryton Bokforlag ut disse på nytt sammen med De mystiske tøydukkene, og Festningens Hemmelighet kom i 2022, alle med fengende flotte omslag tegnet av Asbjørn Tønnesen (Kaptein Sabeltann, Julekongen/NRK Super, Asbjørnsen og Moes eventyr, HC Andersens eventyr).
Vår fantastiske omslagsillustratør Asbjørn Tønnesen har også disse bøkene på samvittighten (gjennomillustrerte)
Vår fantastiske omslagsillustratør Asbjørn Tønnesen har også disse bøkene på samvittighten (gjennomillustrerte)

De Tre Lykter versus Clue

Rett som det er kommer en kunde og spør: "Har dere noen spennende bøker for barn fra 9 til 13 år? Eller 10 til 14? Hun (han) er glad i å lese og liker krim, men det må ikke være veldig skummelt. Ikke ekkelt, liksom. Ja, også har hun (han) lest de fleste av Clue-bøkene til Horst, da ..." Da er det helt uvurderlig å ha noe mer i samme kategori å anbefale! Det kan likevel være lurt å bite seg merke i følgende tre signifikante forskjeller fra Clue-serien:

 1. I De Tre Lykter-bøkene er handlingen lagt til gamledager, nærmere bestemt i 1965 - Internett og smarttelefoner var bare framtidsfantasier. Kuriost, eksotisk og spennende for dagens unge lesere - og flashback for besteforeldrene :)
 2. I De Tre Lykter-bøkene dukker det opp enkelte overnaturlige fenomener midt i hverdagsrealismen - blant annet har mannen som forsvant (bok 1) noen likhetstrekk med Snåsa-mannen :)
 3. I De Tre Lykter-bøkene er det mer lesestoff - rundt regnet 100 sider mer per bok.

Dessuten hevdes det at bøkene om Lissi, Luta og Fyrstikken er bedre skrevet. Ikke helt usannsynlig, ettersom Petrus Jensen har bakgrunn som reporter og skribent med ord på seg for å ha en svært god penn. Finn ut mer om hans språklige og kreative meritter her.

RETURRETT FOR BOKHANDEL

Det tar tid å innarbeide en ny bokserie og en ukjent forfatter. Derfor vil vi oppmuntre bokhandelen til å gi bøkene våre litt tid og en fair sjanse, for det er de verdt! Dette er bakgrunnen for vår retur-policy:

RETT TIL RETUR PÅ RIMELIGE VILKÅR

 • Samtidig innkjøp av minst 6 eks av én tittel gir returrett for inntil 50 % med returfrist hele 18 mnd.
 • Vi ønsker imidlertid at butikken før evt. retur gir bøkene våre en rettferdig sjanse ved å:
  • prøve å selge dem i minst 12 mnd
  • ha dem plassert med synlig front en vesentlig del av tiden
 • Retur skjer til SD, som krediterer butikken, men KUN etter foregående avklaring direkte med Baryton.

OBS! Leste bøker som man også liker, er som kjent lettest å anbefale! En solid majoritet av de bokhandlere som til nå har lest én eller flere av De Tre Lykter-bøkene, liker dem godt. Derfor oppfordrer vi alle bokhandler til å bestille gratis leseeks av bøkene (særskilt skjema) og sørge for at de blir lest av noen knyttet til butikken. Kort tilbakemelding til post@baryton-bokforlag.no tas imot med takk!

     /|||   Om Petrus Jensen   /|||   Forfatterbesøk/boksignering /|||   

.