De Tre Lykter-serien - bok nr. 2: Godstyvene, innbundet

INNBUNDET

Spenning på 60-tallet - gutter/jenter 9-14

Innbundet, 219 sider
- mye spennende lesestoff for pengene.

Forfatter: Petrus Jensen
Boken finnes også som:
E-bok

Bare et par uker etter at de har funnet Pettersen, dumper De Tre Lykter opp i et nytt mysterium: To menn bærer esker inn i skogen i ly av mørket, fra godsvogner på Grynvik stasjon og ned i en bortgjemt liten skyggenes dal. Men - eskene er sporløst borte! Heng på når Lissi, Luta og Fyrstikken spionerer på tyvene og klekker ut en plan! ...

Skroll ned for leveranseinfo og mer om boken!
Pris, inkl. forfattersignatur og dedikasjon:

kr 199,00 kr 239,00

Sendes med Posten, Norgespakken, innen 1-2 virkedager.
Kjøp minst 2 bøker totalt, og vi spanderer porto (1 bok: 49 kr).
Skroll ned og se anmeldelser og mer detaljer om boken.


Godstyvene - DETALJER

Serie (nr):  De Tre Lykter (2)
Språk:  Bokmål
Utgivelsesdato:  03-05-2018
Utgave:  Andre, revidert og forkortet (første utgave 2014)
Forfatter:  Petrus Jensen
Omslagsillustratør:  Asbjørn Tønnesen
Trykk:  Svanenmerket, kortreist, 07 Media Aurskog
Innbinding:  Stivperm med kart i permene
Illustrert:  Nei
Språk:  Bokmål
Alder:  9-14 år
Sjanger:  Detektiv / Krim / Spenning
Tid:  1965
Format:  21,3 x 13,7 cm
Omfang:  267 sider
Veiledende pris:  199 kr, opprinnelig 239 kr
ISBN:  978-82-690967-1-2
Kjøp/bestilling, privat: 
  Lokal bokhandel / Nettbokhandel / Barytons nettbutikk
Kjøp/bestilling, bibliotek og skole: 
  Lokal bokhandel / Biblioteksentralen / Barytons nettbutikk
Kjøp/bestilling, bokhandel:  Via Mentor og SD

Hva lesere mener om boken

"Etter å ha lest 2 av 3 av disse spennende bøkene, med lun humor og mange interessante elementer, er jeg så glad sønnen min på 12 og jeg fortsatt har 1 bok igjen å kose oss med! Håper at flere bøker er på vei, når vi nå har funnet en perle av noen bøker."
Anmeldelse med 5 stjerner på Barytons Facebookside,
Heidi Victoria Såglund, Halden.

"Jeg ble helt oppslukt av begge bøkene etter bare første avsnitt!"
Natalie, 14 år, Moss (om bok 1 og 2)


Les flere uttalelser om De Tre Lykter-bøkene
- fra barn, foreldre, lærere, bokhandlere,
media/bloggere og manuskonsulenter:

Godstyvene - BAKSIDEN

For mange år siden skjedde det uforklarlige ting i Grynvik. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fremdeles fantes ettøringer og sveivetelefoner...

Bare et par uker etter at de har funnet Pettersen, dumper De Tre Lykter opp i et nytt mysterium: To menn bærer esker inn i skogen i ly av mørket, fra godsvogner på Grynvik stasjon og ned i en bortgjemt liten skyggenes dal. Men – eskene er sporløst borte!

Heng på når Lissi, Luta og Fyrstikken spionerer på tyvene og klekker ut en plan! Opplev det mystiske lyset, møt «mannen fra den andre siden», bli med på nattlig padletur i kanalen og spaningstokt på en øde øy! Hold deg fast når de blir ufrivillige blindpassasjerer, når de blir innesperret – og unnslipper! Vær med når de går til aksjon – og må flykte!

Detektivserien De Tre Lykter passer for jenter og gutter fra 9 år og oppover. Her er det humor og forelskelse, kløkt og mot, glimt av det overnaturlige midt i den kjente virkeligheten – og framfor alt dramatikk og spenning – i et sjarmerende og passe gammeldags norsk-svensk grensemiljø.

En smaksprøve fra boken

Teksten som Asbjørn Tønnesen har tegnet forsiden til

(Fra kap. 28, Aksjonen)
Det var i kveld det skulle skje. (...)
   Været var på deres side - ikke en sky var å se på himmelen. Men nervene sto i høyspenn! Lissi sølte poteter og saus i fanget, Luta kolliderte med dørkarmen da de skulle gå ut, og Fyrstikken sa knapt et ord under hele visitten. Zeina Andersson lurte nok fælt på hva det var i veien med medisterkakene. (...)
   Hjemme hos Luta satte Lissi og Fyrstikken igjen skoleranslene (...) Luta pakket farens polaroidkamera godt inn i to tette plastposer utenpå hverandre og la det i ranselen sin sammen med nistepakker, saftflasker og lommelykter til dem alle tre. Hengelåsnøkkelen la han i en liten lomme på olabuksene som det var klaff og knapp på. Så syklet de av sted til Magne Holm, fikk på seg redningsvestene og la ut med kanoen.
   Luta satt som vanlig lengst bak og styrepadlet. Men den andre åren var det Lissi som holdt i; de hadde kommet på at hun trengte øvelse før aksjonen i kveld. Hun plasket fælt i begynnelsen, men så gikk det bedre og bedre.

   Fyrstikken satt i midten og passet ranselen. Truten under nesen og rynken mellom øyenbrynene avslørte at litt av hvert foregikk bak pannen hans.
   Kommer Luta til å greie det? Og jeg? Og hva med Lissi? Har vi glemt å tenke på noe? Er det noe som kan gå galt? Ja, uff - dørene! Hengelåsene! Men vi må bare klare det!
   Da de padlet under den andre av broene, passerte et godstog over hodene deres; det skranglet og hvinte og gnisset og skrek, og bøss og barnåler ble virvlet opp fra skinnegangen på broa og dalte ned over riksgrensen. «Det minner om den derre fryktelige natta på tømmertoget!» sa Luta.
   «Sa du no'?» ropte Lissi over skulderen idet den siste vogna rullet inn i Norge.
   «Ikke no' viktig», svarte Luta; han hadde hodet fullt av grublerier, han òg. Himmel og sjøsprøyt og digre, salte dønninger - kommer jeg til å rekke det, tro? tenkte han og kjente at kroppen ikke bare var øm fortsatt - musklene var like spente som rett før han skulle redde et straffespark.
   De rundet Garvernes, gikk i land på Eikodden rett til høyre for det grønne båthuset og dro kanoen godt opp ...

Godstyvene: Utdrag fra manuskonsulentens uttalelse

"Godstyvene er en velskrevet, leseverdig og - tidvis - meget spennende roman. Leseren blir tatt med til en tid og et sted som både er fremmed og gjenkjennelig. Gode person- og miljøskildringer gjør at Grynvik og området rundt blir levendegjort, og forfatteren klarer på en utmerket måte å gi oss følelsen av å være til stede i en annen tid - en tid der mennesker enda drømmer om å gå på månen, og der mobiltelefoner nærmest er science fiction. (...)

Det er i det hele tatt en mengde gode beskrivelser i boken, og her vil jeg kun trekke fram én (...) Her føler leseren seg til stede i boken, sammen med Luta og Lissi, på godstoget, med lukt av tømmer og jernspon i nesen. Det er godt gjort. Og dette er ikke et engangstilfelle - det skjer igjen og igjen i boken. Forfatteren skriver helt enkelt godt. (...)

Det er lett å bli glad i de tre hovedpersonene, og de utfyller hverandre godt. Samspillet mellom dem er en fryd å lese. (...) Universet forfatteren har skapt, er et sted vel verdt et besøk. Eller flere. Jeg blir gjerne med De tre lyktene på nye eventyr."

Jan Roger Stensland, bokarbeid.no