SAGT OM DE TRE LYKTER-BØKENE

Om De mystiske tøydukkene

Mickey Marquard, 12 år, Halden

"De forskjellige språkene og dialektene gjør boken ekstra gøy, men boken var veldig spennende også, den beste av alle tre bøkene!"

Om Mannen som forsvant

Anonym bruker på Norli Junior's nettsider
Vurdering: ★ ★ ★ ★ ★ (5 av 5)

"Veldig gøy litt skumel og litt gåtefull (...) veldig bra (...) det eg likte best med boka er at han er så ekte og gåtefull så anbefaler denne boka." Les mer ...

Om Mannen som forsvant

Jannat, 12 år, Halden

"Nå vet jeg hva jeg ønsker meg til jul, onkel! Bok nummer to, for den første var kjempebra! Litt skummel òg, men det gjorde ikke noe!"

Om Mannen som forsvant

Solveig Wyssenbach, ARK Holmen Senter

"Gjett om jeg ble hekta? For en spennende bok! 'Mannen som forsvant' innfridde langt over mine forventninger!! (...) Jeg falt fullstendig!"

Om De Tre Lykter, bok 1 og 2

Natalie, 14 år, Moss

"Jeg ble helt oppslukt av begge bøkene etter bare første avsnitt!"

Om Mannen som forsvant

Adrian, 10 ½ år, Halden

"Utrolig spennende! Visste ikke at krim var så spennende!"

Om Godstyvene

Kjetil Aabø, lærer og TV-produsent, Halden

"Du har et rikt språk, syns jeg. Det synger bra!" (Etter høytlesning i TV-program)

Om De Tre Lykter, bok 1 og 2

Maria, Ark Klingenberg bokhandel, Oslo

"Godt skrevet barnekrim med både humor og spenning."

Om Mannen som forsvant

Anna Lovise, 11 år, Alta

"Jeg lå og leste til langt på natt, for den var så spennende!"

Om Godstyvene

Jan Roger Stensland, bokarbeid.no

"Det er godt gjort. (...) Forfatteren skriver helt enkelt godt."

Om De mystiske tøydukkene

Victoria Jensen, universitetsstudent, Tromsø

"Den var superbra, den fulgte tre historier som på slutten ble fletta sammen på en nydelig måte. Interessante karakterer, stor bredde."

Om Mannen som forsvant

Rikard Ingdal, bokarbeid.no

"Teksten flyter bra (...) ordforrådet er variert og akkurat passe utfordrende (...) Dette virker som en bok, og en forfatter, dedikert til målgruppen."

Om Mannen som forsvant

Asta Herredsvela, Ark M44, Bryne

"Sier bare WOW! Denne boken har jo alt en god bok trenger! (...) Virkelig en spennende bok, som en ikke kan gjette seg til slutten på! Denne ga virkelig mersmak! 🤩 "

Om Mannen som forsvant

Solveig, barnebokansv., ARK Holmen Senter

"Endelig en norsk krim for barn og ungdom i alderen 10-14 år!! Vi har tatt inn flere eksemplarer til butikken vår og disse kommer jeg til å anbefale kundene våre."

Om De Tre Lykter, bok 1, 2 og 3

"helbue" på Norli Junior's nettsider
Vurdering: ★ ★ ★ ★ ★ (5 av 5)

"Jeg har lest alle i serien nå, og jeg skulle virkelig ønske at det kom mange flere! Det er favorittbøkene mine! De er så bra!" Les mer ...

Om De Tre Lykter, bok 1, 2 og 3

Manuskonsulenter ved bokarbeid.no

Lengst ned på siden finner du lengre utdrag av manuskonsulentenes uttalelser om de tre bøkene.

Flere uttalelser lenger ned!

Kjøpe bøker?   /|||   Omtale bøker?   /|||   Spørre om bøker?   /|||   Bidra til leselyst?

Om Godstyvene
Solveig Wyssenbach, barnebokansvarlig, ARK Holmen Senter
(Se også hennes kommentar like over her om bok nr 1, Mannen som forsvant)

"I jobben min som bokhandler med fokus på barne- og ungdomsbøker leter jeg etter gode bøker. Petrus Jensens bok nr 2 'Godstyvene' i serien Detektivklubben De Tre Lykter holder samme nivået som bok nr 1 som jeg leste før jul i fjor. Året er 1965 og de tre vennene Lissi, Luta og Fyrstikken løser nok en sak i nærheten av grensen et sted. Vennskap, flauser, spenning, nattlige togturer og overnatting ute i det fri og en dose av det overnaturlige krydrer historien. Passer for barn i alder 10-14 som ønsker å lese krimhistorier. Denne boken ble lest på en lang togtur i Sverige. Jeg anbefaler 'Godstyvene' og håper flere får med seg denne serien!!"

To 5-stjerners anmeldelser på Barytons Facebookside

«Kjempeflotte spennende bøker som jeg har lest høyt for ungene mine på 12 + 14 år. Fint at det har kommet bøker for denne aldersgruppen som er såpass spennende at de fengsler, samtidig som de er koselige. Anbefales for alderen 10 - 14 år.»
Ingvild-Christin K. Widerøe, Skien.

«Etter å ha lest 2 av 3 av disse spennende bøkene, med lun humor og mange interessante elementer, er jeg så glad sønnen min på 12 og jeg fortsatt har 1 bok igjen å kose oss med! Håper at flere bøker er på vei, når vi nå har funnet en perle av noen bøker.»
Heidi Victoria Såglund, Halden.


Fra bokanmeldelse med terningkast 5 om De mystiske tøydukkene

"De Tre Lykter er utrolig mye bedre enn de lette masseproduserte krimbøkene fra USA jeg leste i min ungdom (...)

Framdriften er slik at man hele tiden blir fengslet av historien og ønsker å følge ungdommene videre på deres til dels djerve anstrengelser for å finne ut hva som egentlig skjer. (...)

Norskskrevet spenningslitteratur til ungdom er mangelvare. Da er det godt å kunne konstatere at Halden-forfatteren Petrus Jensen med sin tredje bok har skapt en serie som det er vel verdt å følge videre."

Halden Arbeiderblads anmelder Terje V. Høvik

De Tre Lykter på skolebesøk

Årets forfatterbesøk ved Sarpsborgskole
Jorunn Handelsby Olsen, leseveileder ved Hafslund barneskole, Sarpsborg

"Vi på Hafslund barneskole var så heldige å få besøk en hel dag av forfatter Petrus Jensen ved Baryton Bokforlag. Han leste fra sine bøker og hadde workshop for de eldste elevene (...) Både elever og lærere fikk mange gode tips til videre skriving. Bøkene er flotte og spennende, anbefales på det sterkeste."

Skolebesøk med skrivetips og høytlesning fra De Tre Lykter

M. Nøhr Andersen, Hjortsberg skole, Halden

"Det var et solid, variert og godt opplegg (...) Elevene fikk lyst til å lese bøkene (...) Jeg skal lese den første boken for dem på nyåret."

Skolebesøk med skrivetips og høytlesning fra De Tre Lykter

Lillian Høvik, Berg skole, Halden

"Har allerede hørt fra tre av elevene at de skal på biblioteket for å låne bøkene du har skrevet, så jeg tenker det sier en hel del ..."

Skolebesøk med skrivetips og høytlesning fra De Tre Lykter
Lisbeth Torp, Låby skole, Halden

"Jeg har nå snakket med de andre lærerne (...) dette var verdifullt (...) Det var også flere som fikk lyst til å lese bøkene dine! Du hadde en morsom start, elevene ble fenget og lyttet (...) Utrolig moro at du la igjen et kapittel til den nye boka. Flere klasser jobber med å skrive videre på teksten. Elevene synes dette er veldig spennende!"

Om Mannen som forsvant

Andreas, 12 år, Halden

"Den var spennende! Og morsom!"

Om Godstyvene

Hanna Elise, 10 år, Norli Junior's nettsider

"Jeg syns at denne boka var veldig spennende."

Om Mannen som forsvant

Elisabeth, Norli, Moss

"Likte den, spenningen var der!"

Om Mannen som forsvant

Hilde, Notabene, Linderud, Oslo

"Har lest en del av den,
veldig all right så langt, artig!"

Om De Tre Lykter, bok 1 og 2

Hildegunn, bokansvarlig, Tanum CC Vest, Oslo

"Bøkene virker fine og kan absolutt fenge målgruppa."

Om Mannen som forsvant

Emmeli, 14 år, Fredrikstad

"Jeg likte alt, blant annet måten ting var beskrevet på!"

Om Mannen som forsvant

Åse Lill, butikksjef, Norli Senter Syd Mortensrud, Oslo

"Bare lest en del av bok 1, men veldig bra så langt!"

Om Mannen som forsvant

Lisbeth, butikksjef, Mysen Libris

"Barnebarnet mitt, en jente på 10, liker egentlig ikke detektivbøker, men denne var spennende."

Kjøpe bøker?   /|||   Omtale bøker?   /|||   Spørre om bøker?   /|||   Bidra til leselyst?

Hva manuskonsulentene mener om De Tre Lykter

Om Mannen som forsvant
Rikard Ingdal, bokarbeid.no

"Dette er et (...) solid og gjennomført manus. Teksten flyter bra (...) ordforrådet er variert og akkurat passe utfordrende. Karakterene har klare, individuelle trekk og samspillet mellom dem er både troverdig og litterært. Handlingen sitter, det er spenning i nesten hvert kapittel og en del mellommenneskelige konflikter som alt i alt gir en driv. Her er det lite om og men, overflødig informasjon eller formanende voksensnakk utover plottet. Dette virker som en bok, og en forfatter, dedikert til målgruppen.

Vi følger tre detektiver, to gutter og en jente som enda er uskyldsrene, på brinken av ungdomslivet. Det er vennskap, samhold og litt forelskelse her, men ikke overdrevent; det er spenningen, utforskingen og kampen mellom det lyse og mørke som står i fokus (...) akkurat passe skummelt, men også litt alvorlig. (...)

Det er godt med lærdom på og mellom linjene (...) men det er ikke forstyrrende for teksten. (...) et helstøpt manus, som fikk meg til å få lyst til å være barn igjen; gå på oppdagelsesferd, spionere, danne klubb og fakke skurker - og lese! Gleder meg til oppfølgeren."

Om Godstyvene
Jan Roger Stensland, bokarbeid.no

"Godstyvene er en velskrevet, leseverdig og - tidvis - meget spennende roman. Leseren blir tatt med til en tid og et sted som både er fremmed og gjenkjennelig. Gode person- og miljøskildringer gjør at Grynvik og området rundt blir levendegjort, og forfatteren klarer på en utmerket måte å gi oss følelsen av å være til stede i en annen tid - en tid der mennesker enda drømmer om å gå på månen, og der mobiltelefoner nærmest er science fiction. (...)

Det er i det hele tatt en mengde gode beskrivelser i boken, og her vil jeg kun trekke fram én (...) Her føler leseren seg til stede i boken, sammen med Luta og Lissi, på godstoget, med lukt av tømmer og jernspon i nesen. Det er godt gjort. Og dette er ikke et engangstilfelle - det skjer igjen og igjen i boken. Forfatteren skriver helt enkelt godt. (...)

Det er lett å bli glad i de tre hovedpersonene, og de utfyller hverandre godt. Samspillet mellom dem er en fryd å lese. (...) Universet forfatteren har skapt, er et sted vel verdt et besøk. Eller flere. Jeg blir gjerne med De tre lyktene på nye eventyr."

Om De mystiske tøydukkene
Siri Aurland Bredesen, bokarbeid.no

"Dette er en veldig spennende roman, med god flyt og jevn progresjon. Språklig sett er den også underholdende med blandinga av morsmål, uttrykk og ikke minst Lutas greie for rim og alliterasjon. Det er ingen kjedelige passasjer (...) plasseringa av sted og handling, samt tid, fungerer veldig godt i romanen. Jeg liker også godt at fokaliseringa skifter mellom detektivene og de andre karakterene (...)

Alt i alt opplever jeg dette som et godt gjennomarbeida bokmanus, med en konsekvent og spennende intrige (...) Jeg liker bruken av (...) Grep som å (...) liker jeg veldig godt (...) grepet er veldig kult (...) Jeg liker godt disse markørene (...) fine drypp om ei svunnen tid (...) vil nok glede de eldre leserne som koser seg på sengekanten med barna sine."

.