FOR GRUNNSKOLE

Utkledd som Sherlock Holmes fanger Petrus Jensen elevenes oppmerksomhet fra første sekund!

Petrus Jensen, for anledningen lettere forkledd som Sherlock Holmes, holder foredrag om Lissi, Luta og Fyrstikken for nesten 300 barn på Hafslund barneskole.

"Vi på Hafslund barneskole var så heldige å få besøk en hel dag av forfatter Petrus Jensen ved Baryton Bokforlag. Han leste fra sine bøker og hadde workshop for de eldste elevene der de lærte å skrive et plott. Både elever og lærere fikk mange gode tips til videre skriving. Bøkene er flotte og spennende, anbefales på det sterkeste.
Barytons Facebookside, anmeldelse, 5 stjerner:
Jorunn Handelsby Olsen, leseveileder, Hafslund barneskole, Sarpsborg

Petrus Jensen besøker en skoleklasse og forklarer hva KRIM, KRIMINALITET og PLOTT er for noe.

Petrus Jensen leser høyt fra manuset til De Mystiske Tøydukkene - den tredje boken om Lissi, Luta og Fyrstikken. Det ser ut som han dramatiserer litt også!

Petrus Jensen fikk god kontakt med elevene da han leste høyt fra De Tre Lykter-bøkene - og avslørte hvordan han bygger opp en spennede krimfortelling.

Utkledd som Sherlock Holmes fanger Petrus Jensen elevenes oppmerksomhet fra første sekund!

"Hei. Jeg har nå snakket med de andre lærerne som hadde besøk av deg. Vi er alle enige om at dette var verdifullt for alle. Elevene var imponerte over å få besøk av en ekte forfatter og de lærte en del om det å skrive og å være forfatter. Det var også flere som fikk lyst til å lese bøkene dine! Du hadde en morsom start, elevene ble fenget og lyttet. Du fortalte på en veldig god måte fra 3. boka og det var fint å ha bilder til (...)
Utrolig moro at du la igjen et kapittel til den nye boken. Flere klasser jobber med å skrive videre på teksten. Elevene synes dette er veldig spennende! Fortellingene blir morsomme, disse kan sendes til deg når de er ferdige. Vi vil nok en gang takke deg for at du tok deg tid til å komme. Hilsen fra 5., 6. og 7. trinn ved Låby skole."

Lisbeth Torp, Låby skole, Halden

Flere læreruttalelser etter klassebesøk av Petrus Jensen på 5. - 7. trinn:

"Det var et solid, variert og godt opplegg du hadde. Elevene fikk lyst til å lese bøkene (...) Jeg skal lese den første boken for dem på nyåret."
Margareth Nøhr Andersen, Hjortsberg skole, Halden

"Tilbakemeldingene jeg har fått er bare positive."
Anita Gundrosen, konst. rektor Låby skole, Halden

"Det var stas å få besøk av deg på 7. trinn (...) Vi hadde en oppsummering i timen etter besøket ditt (...) 2/3 av klassen mente at bøkene kunne passe for dem. Jeg spurte så hvor mange som faktisk trodde AT de kommer til å lese boka. 4 (og en nøler) rakk opp hånda. Det er ikke ille i en gjeng på (for dagen) 16 (...)"
Lars Kopperud, Grålum skole, Sarpsborg

"Har allerede hørt fra tre av elevene at de skal på biblioteket for å låne bøkene du har skrevet, så jeg tenker det sier en hel del ..."
Lillian Høvik, Berg skole, Halden

Fler og fler oppdager nå disse koselige og spennende bøkene om Lissi, Luta og Fyrstikken! Gjennom dem gir vi barna god underholdning som øker leselysten og stimulerer språket.

Etter en høytlesing uttalte en grunnskolelærer til Petrus Jensen: "Du har et rikt språk, syns jeg. Det synger bra!" Og banning? Helt bannlyst!

Stimulering av leselyst og språk er som kjent viktig for at barn skal mestre en utdannelse, viser forskning. I vår tid har utdannelse stor betydning for et godt liv. Derfor, sørg for at barna leser bra bøker! Hvorfor ikke kjøpe inn noen til skolebiblioteket, og til høytlesing i klassen? Klikk på de enkelte bøkene under for å lese mer om dem i nettbutikken. Kontakt oss gjerne for tilbud på ulike bokpakker!

Serien passer fra 9-10-årsalderen og opp til 13-14. Bøkene kan leses uavhengig av hverandre (avsluttende mysterier), men det er en liten fordel å begynne med bok 1, Mannen som forsvant. Denne og bok 2, Godstyvene, kom ut på annet forlag i 2014, men i 2017 tok forfatteren kommandoen selv og startet Baryton Bokforlag, som så har utgitt begge bøkene på nytt sammen med bok 3, De mystiske tøydukkene. Alle med fengende flotte omslag tegnet av Asbjørn Tønnesen! Bok 4, Festningens Hemmelighet, med selveste Fredriksten Festning som modell for hoved-åsted, ble utgitt våren 2022

Selv om forfatteren har latt seg inspirere av grensetraktene rundt hjembyen Halden, har serien fungert like godt over hele landet - se utsagn fra lærere her på siden, samt fra barna selv så vel som foreldre, bokhandlere, manuskonsulenter og andre lesere:

"De Tre Lykter er utrolig mye bedre enn de lette masseproduserte krimbøkene fra USA jeg leste i min ungdom (...) Framdriften er slik at man hele tiden blir fengslet av historien og ønsker å følge ungdommene videre på deres til dels djerve anstrengelser for å finne ut hva som egentlig skjer. (...) Norskskrevet spennings-litteratur til ungdom er mangelvare. Da er det godt å kunne konstatere at Halden-forfatteren Petrus Jensen med sin tredje bok har skapt en serie som det er vel verdt å følge videre."

Halden Arbeiderblads anmelder Terje V. Høvik (om De mystiske tøydukkene - terningkast 5)

De Tre Lykter - en spennende krimserie for jenter og gutter fra 9 til 100 år (i hvert fall 14)

Detektivserien om Lissi, Luta og Fyrstikken er full av dramatikk og spenning. Samtidig er den krydret med humor og forelskelse, kløkt og mot og glimt av det overnaturlige midt i hverdagsrealismen - i et sjarmerende norsk-svensk grensemiljø på sveivetelefonens tid.

Utrolig spennende!
Visste ikke at krim var så spennende!

Adrian, 10 ½ år, Halden

.