De Tre Lykter-serien - bok nr. 1: Mannen som forsvant, innbundet

INNBUNDET

Spenning på 60-tallet - gutter/jenter 9-14

Innbundet, 219 sider
- mye spennende lesestoff for pengene.

Forfatter: Petrus Jensen
Boken finnes også som:
E-bok  |  Lydbok

Lissi, Luta og Fyrstikken oppdager at Pettersen på Blesserud har forsvunnet. Døren står på vid gap og sauene breker som gale i fjøset. Har han blitt kidnappet? Fordi han visste ting han ikke burde vite? Bli revet med når trekløveret finner et trusselbrev og detektivklubben De Tre Lykter ser dagens lys - for med lommelykter, mot og oppfinnsomhet er de fast bestemte på å avsløre mørkets urettferdigheter! ...

Skroll ned for leveranseinfo og mer om boken!

Pris, inkl. forfattersignatur og dedikasjon:

kr 199,00 kr 239,00

Sendes med Posten, Norgespakken, innen 1-2 virkedager.
Kjøp minst 2 bøker totalt, og vi spanderer porto (1 bok: 49 kr).
Skroll ned og se anmeldelser og mer detaljer om boken.


Mannen som forsvant - DETALJER

Serie (nr):  De Tre Lykter (1)
Språk:  Bokmål
Utgivelsesdato:  26-10-2017
Utgave:  Andre, lett revidert (første utgave 2014)
Forfatter:  Petrus Jensen
Omslagsillustratør:  Asbjørn Tønnesen
Trykk:  Svanenmerket, kortreist, 07 Media Aurskog
Innbinding:  Stivperm med kart i permene
Illustrert:  Nei
Språk:  Bokmål
Alder:  9-14 år
Sjanger:  Detektiv / Krim / Spenning
Tid:  1965
Format:  21,3 x 13,7 cm
Omfang:  219 sider
Veiledende pris:  199 kr, opprinnelig 239 kr
ISBN:  978-82-690967-0-5
Kjøp/bestilling, privat: 
  Lokal bokhandel / Nettbokhandel / Barytons nettbutikk
Kjøp/bestilling, bibliotek og skole: 
  Lokal bokhandel / Biblioteksentralen / Barytons nettbutikk
Kjøp/bestilling, bokhandel:  Via Mentor og SD

Hva lesere mener om boken

"Massevis av actionfylte scener, humor, kjærlighet og vennskap ... griper leseren fra første side."
Nora Vinjor Røssland, Noras bokblogg (terningkast 5)

"Jeg lå og leste til langt på natt, for den var så spennende!"
Anna Lovise, 11 år, Alta

"Nå vet jeg hva jeg ønsker meg til jul! Bok nr 2, for den første var kjempebra! Litt skummel òg, men det gjorde ikke noe!"
Jannat, 12 år, Halden


Les flere uttalelser om De Tre Lykter-bøkene
- fra barn, foreldre, lærere, bokhandlere,
media/bloggere og manuskonsulenter:

Mannen som forsvant - BAKSIDEN

For mange år siden skjedde det uforklarlige ting i Grynvik. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fremdeles fantes ettøringer og sveivetelefoner ...

Lissi, Luta og Fyrstikken oppdager at Pettersen på Blesserud har forsvunnet. Døren står på vid gap, og sauene breker som gale i fjøset. Har han blitt kidnappet? Fordi han visste ting han ikke burde vite?

Bli revet med når trekløveret finner et trusselbrev og detektivklubben De Tre Lykter ser dagens lys – for med lommelykter, mot og oppfinnsomhet er de fast bestemte på at de skal avsløre mørkets urettferdigheter! Opplev det ubegripelige når de treffer «mannen fra den andre siden», og heng på når de spionerer i mørket på en forlatt herregård, når de blir oppdaget, når de blir innesperret, når de flykter, når de blir jaget ...

Detektivserien De Tre Lykter passer for jenter og gutter fra 9 år og oppover. Her er det humor og forelskelse, kløkt og mot, glimt av det overnaturlige midt i den kjente virkeligheten – og framfor alt dramatikk og spenning – i et sjarmerende og passe gammeldags norsk-svensk grensemiljø.

En smaksprøve fra boken

Teksten som Asbjørn Tønnesen har tegnet forsiden til

(Fra kap. 13, Oppdaget)
Fyrstikken, som var på vei ned stabbur-trappen, skvatt så voldsomt at han snublet på det nederste trinnet og gjorde mageplask i det våte gresset.

   Fyrstikken lå stiv av skrekk (...) han våget ikke å røre seg en millimeter. Bare ikke mannen lyste helt nede på bakken!
   Men det gjorde han. I neste øyeblikk ble Fyrstikken truffet av den sterke lyskjeglen og var avslørt.
   «Å er detta for fantestreker?!» brølte mannen. «(...) Å er'e du leiter etter, forresten? Gull, kanskje? Se å pell dæ opp, ellers gjør jæ vaffelrøre a' dæ!»
   Fyrstikken snudde seg rundt på siden og myste motvillig mot det sterke lyset (...) Han likte ikke å lyve, og for en gangs skyld greide han ikke å tenke klart heller, så han plumpet rett ut med det:
   «Jeg - jeg er Fyrsten av De Tre Lykter», pep han. «Og jeg er utsendt av Rettferdigheten for å avsløre Mørket!» Stemmen snørte seg og ble så tynn at den knapt nådde over tunet.
   «For no' sludder! Det æ du som æ avslørt, din valp! Se å (...) pell dæ vekk! Ellers kommer jæ å slår'æ flat som en toøring å veksler'æ i to ett-øringer!»
   Da spratt Fyrstikken opp og sprang (...)

* * *
«Det begynner å regne!» hvisket Lissi.
   Det hadde vært vrient å få henne opp på ryggen nå som hun bare kunne hoppe med ett bein. Men takket være Lutas muskler og bra samarbeid hadde de klart det. Nå hadde han godt tak under knærne hennes, og Lissi lente seg fram mot ryggen hans og holdt armene rundt ham.
   «Helten min!» hvisket hun, la hodet mot hans og klamret seg fast. I det samme kjente hun noen regndråper til.
   «Klart det!» svarte Luta glad og begynte å gå. Så pøste det ned.
   Det var godt han var sterk, ellers hadde han aldri klart å bære henne så langt. For sikkerhets skyld gikk han bak låven og måtte traske en lang omvei rundt gjørma utenfor møkkakjelleren. Ujevnt var det også, og det ble mer og mer sølete. Men de kunne da tenne lommelykten.
   «Lissi og Luta lurer Lingerud-ligaen!» diktet Luta ...

Mannen som forsvant: Utdrag fra manuskonsulentens uttalelse

"Dette er et (...) solid og gjennomført manus. Teksten flyter bra (...) ordforrådet er variert og akkurat passe utfordrende. Karakterene har klare, individuelle trekk og samspillet mellom dem er både troverdig og litterært. Handlingen sitter, det er spenning i nesten hvert kapittel og en del mellommenneskelige konflikter som alt i alt gir en driv. Her er det lite om og men, overflødig informasjon eller formanende voksensnakk utover plottet. Dette virker som en bok, og en forfatter, dedikert til målgruppen.

Vi følger tre detektiver, to gutter og en jente som enda er uskyldsrene, på brinken av ungdomslivet. Det er vennskap, samhold og litt forelskelse her, men ikke overdrevent; det er spenningen, utforskingen og kampen mellom det lyse og mørke som står i fokus (...) akkurat passe skummelt, men også litt alvorlig. (...) Det er godt med lærdom på og mellom linjene (...) men det er ikke forstyrrende for teksten. (...) et helstøpt manus, som fikk meg til å få lyst til å være barn igjen; gå på oppdagelsesferd, spionere, danne klubb og fakke skurker - og lese! Gleder meg til oppfølgeren."

Rikard Ingdal, bokarbeid.no