SELG ÉN BOK PER UKE AV DE TRE LYKTER-SERIEN!

Noen bokhandler gjør det alt ...

To bokhandler i Sarpsborg og Halden har vært spesielt oppmerksomme på bøkene. Salget av første utgave av Mannen som forsvant i disse butikkene viser til fulle at De Tre Lykter-serien har et stort salgspotensiale:

Butikken i Sarpsborg solgte 88 stk. av denne boken fra mars 2014 t.o.m. utgangen av 2016, dvs. ca. 32 stk/år. Butikken i Halden, som på den tiden hadde nøyaktig dobbelt så høy omsetning, solgte 168 stk. av boken i samme tidsrom, dvs. ca. 60 stk/år.

Gjennomsnittssalget av Mannen som forsvant i disse to butikkene var altså nesten 43 bøker per butikk per år - av kun denne tittelen!

  • Noe ble nok salget i Halden påvirket av at forfatteren var bosatt der og bl.a. hadde fått litt oppmerksomhet om bøkene i lokalavisa. Men denne leses knapt i Sarpsborg - likevel solgte en bokhandel der mer enn den i Halden i forhold til total omsetning!

Hva forteller ovenstående fakta oss? Jo, hvis ...

a) minst én av personalet i en bokhandel leser minst én av De Tre Lykter-bøkene (majoriteten av bokhandel-relaterte lesere har vist seg å like dem), og så ...

b) forteller kollegene litt om boken og serien, og ...

c) de fleste i personalet er bevisste på å vise fram bøkene til aktuelle kunder, fortelle litt om dem og si noe selgende om dem ...

- da er det fullt mulig for en gjennomsnitlig bokhandel å selge minst én bok av De Tre Lykter-serien i uka - og fler når det er høysesong!

Etter at den nevnte lille undersøkelsen ble gjennomført, har salgspotensialet økt ytterligere:

  • Både Mannen som forsvant og Godstyvene har blitt ytterligere bearbeidet (les: enda bedre) og utgitt på nytt.
  • De nye utgavene har fått betydelig mer fengende og proffe omslag.
  • I tillegg er en tredje bok i serien kommet ut: De mystiske tøydukkene.
  • Alle tre bøkene har fått terningkast 5 - se anmeldelsene.
  • Videre er nå en fjerde bok under arbeid. Tittelen blir etter alt å dømme "Festningens hemmelighet", og her vil selveste Fredriksten festning i Halden være hovedåsted for detektivmysteriet som De Tre Lykter gir seg i kast med!
  • Ettersom fler og fler bokhandler, bibliotek og skoler etter hvert har oppdaget serien og fler og fler lesere dermed får kjennskap til den, øker den direkte etterspørselen sakte, men sikkert.
  • Dette blir ytterligere forsterket av at de tre bøkene ble utgitt også som e-bøker høsten 2020, og "Mannen som forsvant" dessuten som lydbok, levende lest av Petrus Jensen selv.