SELG ÉN BOK PER UKE AV DE TRE LYKTER-SERIEN!
Noen bokhandler gjør det alt ...

To bokhandler i Sarpsborg og Halden har vært spesielt oppmerksomme på bøkene. Salget av første utgave av Mannen som forsvant i disse butikkene viser til fulle at
De Tre Lykter-serien har et stort salgspotensiale:

Butikken i Sarpsborg solgte 88 stk. av denne boken fra mars 2014 t.o.m. utgangen av 2016, dvs. ca. 32 stk/år. Butikken i Halden, som på den tiden hadde nøyaktig dobbelt så høy omsetning, solgte 168 stk. av boken i samme tidsrom, dvs. ca. 60 stk/år.

Gjennomsnittssalget av Mannen som forsvant i disse to butikkene var altså nesten 43 bøker per butikk per år - av kun denne tittelen!

  • Noe har det nok påvirket salget i Halden at forfatteren er bosatt der og bl.a. har fått litt oppmerksomhet om bøkene i lokalavisa. Men denne leses knapt i Sarpsborg - likevel har en bokhandel der solgt mer enn den i Halden i forhold til total omsetning!

Etter at denne lille undersøkelsen ble gjennomført, har salgspotensialet økt ytterligere:

  • Både Mannen som forsvant og Godstyvene har blitt ytterligere bearbeidet (les: enda bedre) og utgitt på nytt.
  • De nye utgavene har fått betydelig mer fengende og proffe omslag.
  • I tillegg er en tredje bok i serien kommet ut: De mystiske tøydukkene.
  • Både den første og den tredje boken har fått terningkast 5 - se anmeldelsen.
  • Videre er nå en fjerde bok under planlegging. Tittelen blir antagelig "Drama på festningen", og her vil selveste Fredriksten festning i Halden være hovedåsted for detektivmysteriet som De Tre Lykter gir seg i kast med!
  • Ettersom fler og fler bokhandler, bibliotek og skoler etter hvert har oppdaget serien og fler og fler lesere dermed får kjennskap til den, øker også den direkte etterspørselen.

Hva forteller ovenstående fakta oss? Jo, hvis ...

a) minst én av personalet i en bokhandel leser minst én av De Tre Lykter-bøkene (majoriteten av bokhandel-relaterte lesere har vist seg å like dem), og så ...

b) forteller kollegene litt om boken og serien, og ...

c) de fleste i personalet er bevisste på å vise fram bøkene til aktuelle kunder, fortelle litt om dem og si noe selgende om dem ...

- da er det fullt mulig for en gjennomsnitlig bokhandel å selge minst én bok av De Tre Lykter-serien i uka - og fler når det er høysesong!